Bokser Ennis blijft ongeslagen, snoeiharde knockout Ajagba

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd hier en daar aardig geknokt. Zo was het raak in Uncasville, zoals bijna elk weekeinde, maar ook in Tulsa.

Joe Smith Jr (26-3) - Maxim Vlasov (45-3)
In Tulsa stonden Smith en Vlasov tegenover elkaar om de WBO-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) een nieuwe eigenaar te geven. Canelo Alvarez won die titel in 2019 van Sergey Kovalev, maar dat was vooral om aan te tonen dat hij het kon: de Mexicaan deed er weer afstand van om zich weer te richten op 'zijn' supermiddengewicht.

Smith verloor in 2019 van Dmitry Bivol in een poging om diens WBA-wereldtitel over te nemen, Vlasov had een dergelijke titel ook nog niet in handen gehad. Het onderlinge duel was prima, hoewel niet altijd even spectaculair: het ging twaalf ronden lang hard tegen hard gelijk op en uiteindelijk wezen twee van de drie juryleden Smith nipt aan als de nieuwe wereldkampioen.

In Tulsa stapte ook Efe Ajagba (14-0) weer in de ring en wel tegen Brian Howard (15-4). De Nigeriaanse zwaargewicht maakt al sinds zijn debuut in 2017 grote indruk en dat was nu niet anders: halverwege de derde ronde mepte hij de Amerikaan met een ware mokerslag het licht uit de ogen, zijn twaalfde knockout in dertien gevechten.

Eimantas Stanionis (12-0) - Thomas Dulorme (25-4)
In Uncasville streden weltergewichten (-66,7kg) Stanionis en Dulorme tegen elkaar. De opkomende Litouwer werd uitgedaagd door Dulorme, die in 2015 nog van de grote Terence Crawford verloor in een wereldtitelgevecht. De twaalf ronden werden vol gemaakt en na een prima gevecht wees de jury Stanionis unaniem uit als nog altijd ongeslagen winnaar.

Jerwin Ancajas (32-1) - Jonathan Javier Rodriguez (22-1)
In het supervlieggewicht (-52,2kg) pakte Ancajas in 2016 de IBF-wereldtitel en die verdedigde hij sindsdien al acht keer met succes. Rodriguez was de volgende uitdager, Ancajas' eerste gevecht sinds december 2019. Het werd een fraaie strijd vol actie, waarin Ancajas simpelweg de overhand had, zo besloot de jury ook unaniem na twaalf ronden.

Jaron Ennis (26-0) - Sergey Lipinets (16-1)
Ancajas en Rodriguez vochten om een wereldtitel, maar Ennis en Lipinets waren de headliners. De winnaar van het duel zou een stap zetten richting een wereldtitelstrijd met Terence Crawford (WBO) of Erroll Spence Jr (WBC + IBF). Lipinets had al eens kortstondig een wereldtitel, maar een nieuwe komt er nog even niet: in de zesde ronde sloeg een dominante Ennis hem met een flinke linker definitief naar het canvas.