Tiener slaat joggende Utrechtse gebroken oogkas en neus

Joggen in het Utrechtse Julianapark is een 22-jarige Utrechtse niet goed bevallen. Na het passeren van een groepje jeugd probeerde een meisje uit deze groep haar te laten struikelen.

De hardloopster ging hierna moedig verhaal halen, maar daar was de groep duidelijk niet van gediend. Een jongen uit de groep snauwde haar wat toe en sloeg haar direct keihard in het gezicht. De groep ging er daarna vandoor, de hardloopster werd opgevangen door een vrouw en met een gebroken oogkas en neus in het ziekenhuis opgenomen.

Signalement
De politie wil uiteraard graag in contact komen met leden uit de groep en heeft signalementen uitgegeven.

De jongen met de losse knuistjes heeft een lichte tot licht getinte huidskleur, is waarschijnlijk 16 of 17 jaar oud, rond de 1.70 meter lang en heeft een slank postuur. Verder heeft hij een symmetrisch gezicht, helder bruine ogen en donkerbruin krullend haar. Hij droeg een donkere trui.

Het meisje dat de vrouw probeerde te laten struikelen heeft een lichte tot licht getinte huidskleur, wordt geschat op 15 of 16 jaar, heeft een slank postuur en is ook rond de 1.70 meter. Opvallend was dat ze met een ‘rollende r’ sprak en geen make-up droeg. Verder had ze wenkbrauwen dicht bij haar ogen, een kleine mond en lang steil donkerbruin haar.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.