FOK! Wat een weer: sneeuw, later regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Een gebied met regen en sneeuw trekt zuidoostwaarts. In de kustgebieden valt regen, verder landinwaarts (natte) sneeuw. In Gelderland, Brabant en Limburg valt ongeveer 3 cm sneeuw, plaatselijk nog wat meer. De sneeuw gaat van het noordwesten uit over in regen, al duurt dat in het zuidoosten tot in de ochtend. De temperatuur ligt in het zuidoosten rond het vriespunt, aan de kust is het een graad of 4. De west- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, aan de kust hard tot stormachtig 7-8 Bft, met aan de west- en noordwestkust eerst nog zware windstoten van 80-100 km/uur.

Overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien, soms nog met hagel. In de avond nemen de buien in aantal en activiteit af. Tussen de buien door wordt het maximaal een graad of 7. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, eerst nog hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind langzaam af.

In de nacht naar donderdag kan er nog een enkele bui voorkomen maar zijn er ook brede opklaringen. Langs de kust koelt het af naar circa 2°C, verder landinwaarts gaat het licht vriezen. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Donderdag overdag schijnt de zon af en toe maar komen er ook wolkenvelden en stapelwolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 8°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan de kust vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

 

De ochtend begon overwegend wit bij het ontwaken (Foto: _UserName_)
De ochtend begon overwegend wit bij het ontwaken (Foto: _UserName_) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.