Ajax kan met goed gevoel kijken naar kampioenspoule na zege op ADO

Ajax heeft op de laatste speeldag van het reguliere seizoen in de Eredivisie voor vrouwen een 1-0 zege geboekt op ADO Den Haag. De 19-jarige Samantha van Diemen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Beide ploegen hadden zich al geplaatst voor de kampioenspoule, waar ook PSV en FC Twente aan deelnemen. De laatstgenoemde teams treffen elkaar dinsdag nog.

Ajax kwam tegen ADO in de eerste helft goed weg bij een kans voor Liz Rijsbergen. De aanvalster schoot de bal net voorlangs het doel van keepster Lize Kop. Vlak na de pauze bekroonde de Amsterdamse linksback Van Diemen een individuele actie door van afstand af te ronden. Enkele minuten later miste Chasity Grant een enorme mogelijkheid op de 2-0, want via keepster Barbara Lorsheyd ging de bal over.

Er waren nog twee andere wedstrijden. Excelsior pakte een punt bij PEC Zwolle. Het werd 2-2. VV Alkmaar versloeg het bezoekende sc Heerenveen met 4-3.

Ajax heeft nu 31 punten na veertien wedstrijden. PSV ook, maar dat heeft nog de wedstrijd tegen FC Twente tegoed. De dames van FC Twente hebben 29 punten. Het aantal punten zal voor de kampioenspoule worden gehalveerd. De strijd om de titel ligt dus helemaal open. PEC (16 punten), Heerenveen (12), VV Alkmaar (9) en Excelsior (6) strijden in verliezersgroep nog om de baard van de keizer.