Rapper Bigidagoe opgepakt door arrestatieteam tijdens opname videoclip

Een arrestatieteam van de politie heeft vandaag meerdere aanhoudingen verricht in Amsterdam. Volgens verschillende misdaadjournalisten gaat het om rappers. Zo meldt AT5.

Een woordvoerder van de politie kan niet bevestigen dat de verdachten rappers zijn. Ze zegt dat de aanhoudingen zijn verricht vanwege een 'lopend onderzoek'.

Karspeldreef
Zeker twee aanhoudingen vonden plaats op de Karspeldreef. Een getuige die naar de supermarkt ging zegt tegen AT5 dat daar eerst gefilmd werd. 'Toen ik de winkel uitliep zag ik allemaal politie en het arrestatieteam buiten en zag ik een à drie mannen geblinddoekt tegen muren staan. Een paar minuten later kwamen er nog politiebusjes en auto's bij en werden de mannen afgevoerd.'

Een van deze verdachten zou rapper Bigidagoe zijn, melden Telegraafjournalist Wilson Boldewijn en Crimesite. Ook op sociale media wordt zijn naam genoemd.

Neergeschoten
De rapper werd in augustus neergeschoten in de Rivierenbuurt. Een paar dagen later werd de woning van zijn moeder onder vuur genomen.

De afgelopen tijd zou Danzel S., de alias van rapper Bigidagoe, een conflict hebben met een andere rapper, Chivv. Dat leidde tot deze videoclip. Daarin rapt Chivv over het feit dat de rivalen elkaars dure kettingen hebben afgepakt. Ook deze rapper zou volgens Crimesite zijn aangehouden.