Ajax geeft blunder rondom Haller toe

Sébastien Haller kan wellicht niet voor Ajax uitkomen in de Europa League het komende half jaar. De spits, die tijdens de winterstop voor 22 miljoen euro overkwam van West Ham United, ontbreekt de spelerlijst voor Europees voetbal.

"Hij staat inderdaad niet op de lijst", reageert een woordvoerder van Ajax op de berichtgeving van Nu.nl. "We zijn aan het uitzoeken wat er is misgegaan. We hebben contact opgenomen met de KNVB en de UEFA, maar hebben nog geen uitsluitsel." Ajax rekent erop dat er donderdag meer duidelijkheid zal komen. Oussama Idrissi staat wel gewoon op de lijst.

Als blijkt dat de fout bij Ajax zelf ligt, dan kan Haller dit seizoen geen Europese wedstrijden spelen voor de club. Eind februari neemt Ajax het op tegen Lille in de zestiende finale van de Europa League.

Update 16.52

Ajax erkent dat het vergeten is om Sébastien Haller in te schrijven voor de Europa League, zo meldt de NOS. De Amsterdammers onderzoeken op dit moment of het haar fout kan herstellen, maar die kans lijkt zeer klein.

"Een administratieve fout'', zegt Erik Ten Hag op een persconferentie. "Een vinkje aan- of uitzetten. We zullen alle zeilen bijzetten om hem wel te kunnen laten spelen. Het heeft hele grote consequenties. Uiteindelijk zijn Marc Overmars en ik verantwoordelijk. Het is een fout die niet had mogen gebeuren."