Tientallen opzeggingen BNNVara na samenwerking met Omroep Zwart

Tientallen leden van BNNVara hebben hun lidmaatschap opgezegd nu de omroep heeft besloten om samen te gaan met Omroep Zwart. 'Op een aantal van ruim 400.000 leden is dat marginaal, maar uiteraard is ieder lid dat opzegt eentje te veel', betreurt een woordvoerder van BNNVara de opzeggingen. Zo meldt het AD.

De nieuwe omroeporganisatie Omroep Zwart behaalde eind vorig jaar zo'n 50.000 leden, dit is voldoende om deel uit te gaan maken van het publieke bestel. De beleidsplannen worden de komende maanden beoordeeld, dan zal komende deze zomer duidelijk worden of Omroep Zwart als aspirant-omroep tot het publieke bestel mag toetreden. 

Gisteren liet Omroep Zwart het volgende weten aan het AD: BNNVara gaat Omroep Zwart organisatorisch ondersteunen. 'Wij zijn heel blij met deze overeenkomst en met de steun die we krijgen van BNNVara', zegt Gianni Grot, initiatiefnemer van Zwart. 'De combinatie van de rijke journalistieke historie van de Vara en het brutale karakter van BNN inspireert ons. We blijven redactioneel overigens onafhankelijk van BNNVara.' In het beleidsplan zijn naast de uitgangspunten voor de programmering tevens aanbevelingsbrieven van de KRO-NCRV, AvroTros, VPRO en EO opgenomen.