Van Gerwen opnieuw door Clayton uitgeschakeld op Masters

Michael van Gerwen is zaterdag voor het tweede jaar op rij vroegtijdig uitgeschakeld op The Masters. De Nederlander verloor in Milton Keynes in de tweede ronde nipt van Jonny Clayton: 9-10. Vorig jaar was Clayton al met 6-10 te sterk voor de Nederlander. 

Van Gerwen kende een slechte start en werd direct gebroken, waardoor Clayton op 0-3 kwam. Het lukte de voormalig nummer een van de wereld niet om terug te breken en Clayton hield de marge lang vast. Van Gerwen wist Clayton bij 7-9 wel te breken en kwam langszij, maar de laatste leg - die Clayton mocht beginnen - ging naar de Welschman.

Gerwyn Price en titelverdediger Peter Wright plaatsten zich wel voor de kwartfinales. Price, die voor het eerst in actie kwam als wereldkampioen en nummer een van de wereld, was veel te sterk voor Joe Cullen: 10-3. Wright versloeg in een kraker Simon Whitlock met 10-8.

Naast Van Gerwen was Jeffrey de Zwaan de andere Nederlander die mee mocht doen aan The Masters. De Zuid-Hollander, die zelfs debuteerde in Milton Keynes, verloor vrijdag in de eerste ronde met 6-5 van Gurney.

Uitslagen tweede ronde Masters
Mervyn King 10-5 Rob Cross
James Wade 10-4 Chris Dobey
Nathan Aspinall 10-9 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 10-9 Daryl Gurney

Adrian Lewis 10-8 Gary Anderson
Peter Wright 10-8 Simon Whitlock
Gerwyn Price 10-3 Joe Cullen
Jonny Clayton 10-9 Michael van Gerwen

Kwartfinales - zondagmiddag vanaf 14.00 uur (Videoland)
Mervyn King v Nathan Aspinall
Gerwyn Price v Adrian Lewis
Peter Wright v Dave Chisnall
Jonny Clayton v James Wade