FOK! Wat een weer: minder regen, meer kou

winterbanner

In het zuiden is het bewolkt en valt er af en toe regen, die later over kan gaan in (natte) sneeuw. Elders zijn er opklaringen, met name in het noorden van het land. Vanochtend is er in de noordelijke helft van het land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De maxima komen uit rond 3°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. In het noorden en noordoosten is er kans op grondmist. De minima lopen uiteen van lokaal -7°C in het noordoosten tot -1°C in het uiterste zuidwesten. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, aan de zuidwestkust vrij krachtig.

Zondag is het zonnig, in de loop van de dag drijft er wat hoge sluierbewolking binnen en tegen de avond volgt van het zuidwesten uit wat dikkere bewolking. Het wordt circa 2-3°C. In de loop van de avond gaat het in de zuidelijke helft af en toe regenen en in het midden van het land is aan het einde van de avond ook kans op natte sneeuw. De wind draait naar oost tot noordoost en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)
Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.