FOK! Wat een weer: bewolkt, regen en wind

winterbanner

Een smalle maar actieve regenzone boven het oosten en noorden verlaat de komende uren het land. Daarachter klaart het op en zijn er overdag zonnige perioden. In de middag komen er met name in het westen en noorden enkele buien voor. In de avond wordt het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is aanvankelijk (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig met eerst nog zware windstoten. Gedurende de dag neemt de wind geleidelijk in kracht af naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar (vrij) krachtig, het laatst in het noordelijk kustgebied. In de avond wordt de wind in het zuiden en oosten zwak en veranderlijk, maar later in de avond kan in Limburg weer een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind opsteken.

Komende nacht is het bewolkt en trekt een gebied met regen noordoostwaarts over het land. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en 2°C lokaal landinwaarts. De wind wordt geleidelijk overal zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is er af en toe zon en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt zo'n graad of 7 en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig. (Bron: KNMI)

Eendjes op het droge (Foto: DJMO)
Eendjes op het droge (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.