FOK! Wat een weer: wolkenvelden en koud

Vanmorgen is er vrij veel bewolking, slechts hier en daar komt een enkele opklaring voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al kunnen vooral in het noorden van het land af en toe lichte buitjes met (natte) sneeuw voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De noordelijke wind is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig. Vanavond wordt de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden, maar komen ook opklaringen voor waarin mistbanken kunnen ontstaan. Aan de kust ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt, landinwaarts vriest het licht, lokaal mogelijk matig. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk maar, wordt in de loop van de nacht zwak zuidwestelijk.

Zaterdagochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en kan er lokaal nog mist voorkomen. In de middag neemt de bewolking van het westen uit geleidelijk toe en aan het einde van de middag gaat het in het zuidwesten sneeuwen. In de avond breidt de sneeuw zich over de rest van het land uit en op de meeste plaatsen vormt zich een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidwesten en zuiden mogelijk 5 cm. De maximumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)


Sneeuw en mist in het Limburgse Heuvelland
Sneeuw en mist in het Limburgse Heuvelland

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.