Jonkies Aston Villa houden uur stand tegen Liverpool in FA Cup

Liverpool heeft vrijdagavond de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Tegen een door corona volledig uitgekleed Aston Villa had de ploeg van Jürgen Klopp het een uur lang lastig, maar nadat Georginio Wijnaldum voor de tweede keer op de avond The Reds op een voorsprong schoot, was het verzet van de piepjonge thuisploeg gebroken. Het werd 1-4.

Door een uitbraak van het coronavirus moest Aston Villa met een flink gewijzigde formatie spelen. Aston Villa speelde met een mix van het A-team, Jong Aston Villa en Onder 18. Daardoor had de zeventienjarige Lamare Bogarde, het neefje van oud-voetballer Winston Bogarde, een basisplaats gekregen van manager Dean Smith. Naast Bogarde zit er overigens nóg een Nederlander bij de selectie van Aston Villa. De zeventienjarige Sil Swinkels, die afgelopen woensdag nog verjaardagskaarsjes mocht uitblazen, neemt plaats op de bank. Liverpool trad met een normaal team aan. Onder andere Wijnaldum had een basisplaats gekregen van manager Jürgen Klopp.

Het was Wijnaldum die na een uur de ban brak voor Liverpool, dat via een kopbal Sadio Mané na vier minuten al op voorsprong was gekomen. Vlak voor de rust kwam de gelijkmaker op het bord. Louie Barry liet in de 41ste minuut uiterst koel de 1-1 aantekenen. Na rust ging Villa alsnog de boot in.

Pas toen Wijnaldum met de binnenkant van de voet hard en laag raak in de rechteronderhoek schoot, was het verzet van de piepjonge thuisploeg gebroken. Drie minuten later hadden ook opnieuw Mané en Salah het net gevonden en kon het zich door de eerste zege na een nederlaag en twee remises opmaken voor de vierde ronde van het belangrijkste bekertoernooi. In de slotfase mocht Swinkels ook nog zijn debuut maken bij The Villans.

Er was nog een andere wedstrijd vrijdagavond. Wolverhampton Wanderers trad aan tegen Crystal Palace. Het werd 1-0. De wedstrijd in de FA Cup is zondagavond. Marine FC uitkomend in de Northern Premier League Division One North West op het achtste niveau van de Engelse voetbalpiramide neemt het thuis op tegen Tottenham Hotspur.