NBA: Terugkeer Harden baat Rockets niet

James Harden is de meest besproken NBA-speler van de afgelopen paar maanden. De guard van de Houston Rockets is ontevreden bij zijn ploeg en stuurt opzichtig aan op een vertrek. Afgelopen nacht speelde James Harden de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een door corona ernstig verzwakte selectie mochten de Rockets het in Portland opnemen tegen de Trail Blazers.

Bij Houston testten Ben McLemore en Kenyon Martin jr. positief op corona. Ook John Wall, Eric Gordon, DeMarcus Cousins en Mason Jones moestten in quarantaine blijven wegens een mogelijke besmetting. Harden, die normaal al veel voor zijn ploeg doet, moest de hele aanval van de Rockets draaiend houden. Portland was wel op volle sterkte, maar had een verlenging en een late driepunter van CJ McCollum nodig om de Rockets uiteindelijk met 128 - 126 van zich af te schudden.

CJ McCollum en Damian Lillard waren zoals gewoonlijk de drijvende krachten in de aanval van Portland. McCollum maakte 44 punten en Lillard noteerde er 32. Bij Houston was James Harden goed voor 44 punten en 17 assists. Hiermee gaf hij aan onmisbaar te zijn voor Houston. Een ander lichtpuntje bij de Rockets was het goede debuut van center Christian Wood. Na een paar jaar omzwervingen wist de center dit najaar eindelijk een flink contract te tekenen bij een NBA-ploeg. Wood beloonde zijn ploeg met 31 punten en 13 rebounds.

De Minnesota Timberwvoles wonnen ook de tweede wedstrijd van het seizoen. De ploeg, die al jaren ronddoolt in de kelder van de NBA had won in Utah van de Jazz, 111 - 116. Rookie Anthony Edwards speelde weer een uitstekende wedstrijd en maakte 18 punten.

De Atlanta Hawks versloegen in Memphis de Grizzlies. Het duel tussen de jonkies Trae Young en Ja Morant werd in de slotfase beslist in het voordeel van Atlanta. Trae Young scoorde 36 punten voor de bezoekers, waaronder acht op rij laat in het vierde kwart. Ja Morant kwam voor Memphis tot 28 punten. De Hawks wonnen met 112 - 122.

Uitslagen

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 112 - 122

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 107 - 109

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 119 - 128

Washington Wizards - Orlando Magic 120 - 130

New York Knicks - Philadelphia 76ers 89 - 109

Chicago Bulls - Indiana Pacers 106 - 125

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 119 - 114

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 111 - 116

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 128 - 126

Sacramento Kings - Phoenix Suns 106 - 103