Uitslag AZ - Willem II

AZ heeft in een doelpuntrijk duel met 5-3 gewonnen van Willem II. AZ keek, met nog tien minuten tot de rust, tegen een 0-2 achterstand aan, maar die werd nog voor rust goedgemaakt. Na de rust namen de Alkmaarders afstand van Willem II.

Willem II ging goed van start in Alkmaar. De Tilburgers kwamen op voorsprong uit een corner. Bij de corner zat eerst AZ-keeper Marco Bizot volledig mis, waarop Zakaria Aboukhlal de bal op ongelukkige wijze in de eigen goal werkte. Met nog tien minuten kreeg Willem II een penalty na hands van Calvin Stengs. Mike Trésor benutte dat buitenkansje voor Willem II.

Willem II leek op rozen te zitten, maar nog voor rust kwam AZ langszij. Teun Koopmeinders schoot eerst raak vanuit een vrije trap en vlak voor rust maakte hij ook de 2-2 vanuit een corner.

In de tweede helft ging AZ door zoals ze de eerste helft hadden afgesloten. Stengs bracht met een bekeken schot AZ op voorsprong en vlak daarna was Koopmeinders belangrijk toen hij een bal van de lijn wegkopte op een inzet van Kwasi Wriedt. Na de kans van Willem II zorgde Fredrik Midtsjø met een afstandsschot voor de 4-2. Koopmeinders, de uitblinker van de wedstrijd, had zijn derde goal van de wedstrijd kunnen maken, maar liet een strafschop aan Karlsson, die raak schoot.

Willem II-invaller Ché Nunnely bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 5-3. Door de zege stijgt AZ naar de zevende plaats en staat Willem II op een teleurstellende zestiende plaats.