Uitslag FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft opnieuw niet weten te winnen in de competitie. In het thuisduel tegen Fortuna Sittard kwam Utrecht niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Interim-trainer René Hake wacht nog altijd op zijn eerste zege onder zijn leiding.

FC Utrecht kreeg voor de rust de beste kansen op de openingstreffer, maar die kansen waren niet besteed aan de spelers van Utrecht. Ook Fortuna Sittard kreeg een aantal mogelijkheden op de treffer, maar tot tweemaal redde FC Utrecht-doelman Eric Oelschlägel, die zijn eredivisiedebuut maakte, goed.

In de tweede helft waren wel doelpunten te vinden. Vanuit een corner kwam Utrecht via Mimoun Mahi op voorsprong, maar lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Want tien minuten later maakte Fortuna alweer gelijk via Sebastian Polter, ook uit een corner. In de speeltijd die nog volgde kregen beide teams kansen op de winst, maar er werd niet meer gescoord waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met één punt.

FC Utrecht staat daarmee op een teleurstellende tiende plaats op dertien punten. Fortuna heeft drie punten minder dan de tegenstander van vanavond en staan op de dertiende plaats.

FC Utrecht

1 - 1

Fortuna Sittard

52' Mahi    63' Polter

Gele kaart: Kerk, (FC Utrecht), Angha,Polter, (Fortuna Sittard)

Stadion: De Galgenwaard, Utrecht