Schalke 04 stelt ook bij rentree Stevens teleur en blijft zonder overwinning

Schalke 04 is bij het aanbreken van de winterstop nog altijd zonder overwinning in de Bundesliga. Ook met interim-trainer Huub Stevens in de dugout verloor de hekkensluiter uit Gelsenkirchen van directe concurrent Arminia Bielefeld. Het werd 0-1.

Schalke is bezig aan het meest dramatische jaar uit de clubgeschiedenis. De club won op 17 januari van dit jaar voor het laatst een wedstrijd in de Bundesliga en is bezig aan een vrije val. Om die reden werd trainer David Wagner eind september al op straat gezet. Maar ook diens opvolger Manuel Baum slaagde er niet in om een ommekeer te bewerkstelligen en moest het veld ruimen.

Volgens de club had het elftal ‘een nieuwe impuls nodig’ en daarom werd opnieuw weer eens een beroep gedaan op Huub Stevens. Vanmiddag tegen Arminia Bielefeld zat de Limburgse trainer direct op de bank, zonder succes. Arminia Bielefeld, met basisspeler Mike van der Hoorn, kreeg de overhand en dat resulteerde na de rust in de openingstreffer van Fabian Klos. Schalke deed wat het kon om nog een gelijkmaker te forceren moest het doen zonder doelpunt.

Zo sluit Schalke, dat aankomende dinsdag wel nog een wedstrijd speelt in de DFB Pokale tegen SSV Ulm (IV), af als hekkensluiter in de Bundesliga. Zonder overwinning en met slechts vier punten. Directe concurrent Bielefeld staat dankzij de driepunter twee plaatsen hoger, op plek 16.