"Meer ontslagen verwacht bij Activision Blizzard"

Het lijkt erop dat de ontslagrondes doorgaan bij Activision Blizzard. Dat schrijft site MCV/DEVELOP op basis van interne bronnen bij Blizzard. Als de geruchten kloppen verliezen straks 100 mensen hun baan bij de Amerikaanse ontwikkelaar, specifiek in de Asia-pacific regio.

Volgens de anonieme bron hebben de werknemers gisteren te horen gekregen dat er gesnoeid gaat worden in de marketing, PR, localisatie en klantenservice. De bron geeft als reden dat het bedrijf die takken straks volledig wil gaan outsourcen aan externen. "Het Activision-deel van het bedrijf gelooft niet in community management en fandom", aldus de werknemer. "Ze willen liever een aantal miljoen aan Beyoncé spenderen die Call of Duty speelt dan een aantal goede mensen inhuren."

De ontslagronde kan er ook mee te maken hebben dat de ontwikkelafdelingen met 2000 personen wordt uitgebreid, aldus CEO Bobby Kotick. Het snijden in het budget van alle takken die daar niet mee te maken hebben zou dan kosten besparen.

Blizzard heeft op het bericht gereageerd met het statement dat de klantenservice en localisatie niet geraakt wordt door de ontslagronde en dat het aantal werknemers dat ontslagen wordt dichter bij de dertig ligt. Ook zijn er nog geen sluitingen van kantoren in de regio aangekondigd.

ActivisionBlizzard