Drommel is de vervanger van de vervanger van Cillessen

Frank de Boer heeft Joël Drommel (23) zondag opgeroepen als de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. De doelman van FC Twente is door Frank de Boer opgeroepen voor de interland tegen Spanje (oefen), Bosnië en Herzegovina en Polen (Nations League). Eerder haakte ook eerste keuze Jasper Cillessen al geblesseerd af. Drommel is daarmee de vervanger van de vervanger of ook wel momenteel de vijfde doelman van Nederland. 

Drommel zat anders dan Bijlow niet in de voorselectie van Oranje, waarin vier keepers waren opgenomen. Naast de geblesseerd afgehaakte Cillessen maken ook Tim Krul en AZ-goalie Marco Bizot deel uit van de selectie. Bijlow viel af, werd opgeroepen, maar moest zich vervolgens geblesseerd afmelden nadat hij uitviel tegen FC Groningen in de warming-up.

Drommel, die eerder dit seizoen al minuten maakte in Jong Oranje, is door zijn goede spel dit seizoen beloond en mag zich melden in Zeist. Oranje speelt komende woensdag de vriendschappelijke interland tegen Spanje in de Johan Cruijff Arena. Daarna wachten de wedstrijden in de Nations League, waar Bosnië en Herzegovina en Polen de tegenstanders zullen zijn.

Als hij tijdens de komende interlandperiode in actie komt, is Drommel de eerste speler sinds Quincy Promes (in 2014) die uitkomt voor Oranje terwijl hij onder contract staat bij FC Twente. De keeper kwam in het verleden al vier keer uit voor Jong Oranje en is sinds eind 2017 de eerste keeper in Enschede.