Bayern MŁnchen wint Der Klassiker en grijpt macht in Bundesliga

Bayern München deelt de koppositie in de Bundesliga niet langer met Borussia Dortmund. De regerend landskampioen kwam zaterdag in Der Klassiker als sterkste uit de strijd. De ploeg uit München won op bezoek in Dortmund na een 1-0 achterstand met 2-3. Met twee punten voorsprong op RB Leipzig gaat Bayern München nu alleen aan kop in Duitsland.

Natuurlijk waren de ogen zaterdagavond gericht op zowel Erling Braut Haaland als Robert Lewandowski. Laatstgenoemde kreeg in de eerste minuut al een kans, maar de bal belandde in het zijnet. Aan de andere kant was Haaland twintig minuten later dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij schoof de bal voorlangs.

Op slag van rust viel de eerste goal van de Duitse kraker. Nadat Joshua Kimmich met een blessure was uitgevallen, opende Marco Reus na een fraaie voetbeweging de score. Het was echter niet het enige doelpunt voor de thee. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot David Alaba namens Bayern een vrije trap binnen.

Ook na rust werden de televisiekijkers vermaakt, al werd het niveau van de eerste helft niet altijd aangetikt. Wel vielen er veel meer doelpunten. Drie minuten na rust zette Lewandowski de bezoekers op voorsprong door de bal fraai binnen te knikken. Voor rust had de Pool ook al een keer gescoord, maar toen werd zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de bal nog drie keer het net te vinden. Eerst zette Leroy Sané de 1-3 op het scorebord, vervolgens bracht Haaland na een knap balletje van Raphaël Guerreiro de spanning in de wedstrijd terug. Robert Lewandowski leek nog de 2-4 te maken, maar voor de tweede keer werd een doelpunt van de Pool afgekeurd.