Bijlow vervangt geblesseerde Cillessen bij Oranje

Justin Bijlow is na de afmelding van de geblesseerde doelman Jasper Cillessen door bondscoach Frank de Boer alsnog bij de Oranje-selectie gehaald.

Cillessen heeft zich wegens een blessure moeten afmelden voor de komende interlands van het Nederlands elftal. De keeper van Valencia wordt in de selectie van De Boer vervangen door de goalie van Feyenoord. Het is de eerste keer dat de 22-jarige Bijlow deel uitmaakt van de selectie.

Het Nederlands elftal speelt woensdag in de Johan Cruijff ArenA een oefenwedstrijd tegen Spanje. Daarna komt Oranje in actie in twee Nations Leagueduels. Op zondag 15 november is Bosnië-Herzegovina te gast in Amsterdam. Drie dagen later volgt een uitwedstrijd in Chorzów tegen Polen. 

Valencia-trainer Javi Gracia wilde zaterdag, een dag voor de competitiewedstrijd tegen Real Madrid, weinig kwijt over de blessure van Cillessen die vrijdag voortijdig de training had verlaten. "Hij heeft vandaag niet kunnen trainen, veel meer kan ik er niet over zeggen. Er volgen nog meer tests die de ernst van de blessure moeten aantonen”, aldus Gracia.