Bertens mist Australian Open na operatie aan achillespees

Kiki Bertens is geopereerd aan de achillespeesblessure waar de tennisster de afgelopen tweeënhalf jaar last van had. De nummer negen van de wereld mist daardoor de start van het tennisseizoen in 2021.

"Zoals jullie misschien al wisten, liep ik al erg lang met klachten aan mijn achillespees", laat Bertens via Instagram weten. "Dat belemmerde mij de laatste tijd teveel in trainingen en wedstrijden."

"De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen, was om me te laten opereren", gaat Bertens verder. "Dit heb ik dan nu ook gedaan. Hierdoor mis ik het begin van 2021 en ik zal dus niet deelnemen in Australië. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen."

Vanwege Covid-19 speelde Bertens maar zeven toernooien, al wist ze in februari wel het WTA-toernooi van Sint-Petersburg te winnen. Bij de grandslamtoernooien wist ze op de Australian Open en Rlond Garros de vierde ronde te bereiken en op de US Open kwam de negen van de wereld niet in actie. Wimbledon werd afgelast vanwege corona.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Hoi allemaal, Zoals jullie misschien al wisten liep ik al erg lang met klachten aan mijn achillespees. Dit belemmerde mij de laatste tijd teveel in trainingen en wedstrijden. De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen was om me te laten opereren. Dit heb ik dan nu ook gedaan. Hierdoor mis ik het begin van 2021 en zal dus niet deelnemen in Australië. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen💪 Some of you might know that I already had an Achilles injury for some time. The only possibility for me to play without pain again and get the maximum out of trainings and matches was to get a surgery. So that’s what I did now! I will miss the start of 2021, so unfortunately I won’t be competing in Australia. I will try my best to come back stronger as fast as I can 💪 can’t wait to see you guys on tour soon again!

Een bericht gedeeld door Kiki Bertens (@kikibertens) op27 Okt 2020 om 7:43 (PDT)

Bertens mist Australian Open na operatie aan achillespees (WikiCommons/Rob Keating)
Bertens mist Australian Open na operatie aan achillespees (WikiCommons/Rob Keating)