Bennett sprint naar zege in eerste massasprint Vuelta

De eerste sprintersrit in de Vuelta is gewonnen door Sam Bennett. De Ier van Deceuninck - Quick Step was in de vierde rit van de Ronde van Spanje de snelste voor Jasper Philipsen en Jakub Mareczko. De rode leiderstrui blijft in het bezit van Primoz Roglic.

Na drie lastige ritten in de Ronde van Spanje was het vandaag een dag voor de sprinters. Met een etappe van Garray naar Ejea de los Caballeros over vooral vlakke wegen konden de klimmers het rustig aan doen en mochten de ploegen van de sprinters aan het werk.

Vanuit de start reed er een kopgroep van vier weg uit het peloton en de voorsprong steeg naar de vier minuten, maar halverwege was er een versnelling in het peloton, mede door wind, en slonk de voorsprong tot een halve minuut. Het peloton besloot om de kopgroep toch nog even vooruit te laten, waardoor de voorsprong weer steeg tot twee minuten. Op vijftien kilometer van de streep was de vlucht toch ten einde en konden de sprinters zich opmaken voor de eerste massasprint in de Vuelta.

In de bochtige finale leek Jasper Philipsen in de sprint op weg naar de winst, maar in de laatste rechte lijn ging Sam Bennett alsnog de jonge Belg voorbij en boekte zijn eerste ritwinst in deze Vuelta.

In het algemeen klassement veranderde er niks waardoor Primoz Roglic een nieuwe rode leiderstrui mocht aantrekken.