COVID-19: 8184 nieuwe besmettingen en 14 doden, totaal 228.234 en 6751

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8184 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 228.234 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Op Schiermonnikoog is voor het eerst een coronabesmetting vastgesteld, het gaat om een inwoner van het eiland. Met de besmetting op het Waddeneiland registreerde nu elke Nederlandse gemeente minimaal één coronageval.

Van de gemelde patiënten zijn er 70 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 13.852 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er 1320 mensen opgenomen in het ziekenhuis, op de IC verblijven momenteel 383 patiënten.

Er zijn sinds de vorige update 14 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6751 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.