FOK! Wat een weer: Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

Vandaag is het met name in de noordelijke helft van het land half tot zwaar bewolkt met geregeld buien, lokaal met onweer, hagel en vooral in het noordelijk kustgebied ook (zware) windstoten. In de loop van de middag en in de avond trekt een gebied met buien juist vooral over het midden en zuiden van het land. Met een maximumtemperatuur van ca. 12°C wordt het een frisse dag. De westelijke wind is matig, 3-4 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. In de avond wordt de wind in de kustgebieden noordwestelijk.

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en maken vooral de kustgebieden kans op een bui, een enkele met onweer. In het oosten en zuidoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het oosten en zuidoosten tot 10°C vlak aan zee. De wind wordt boven land zuidwestelijk, zwak tot matig. Aan zee staat een (vrij) krachtige noordwestelijke wind.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt en trekken er van tijd tot tijd buien over, lokaal komt nog steeds onweer voor. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind wordt geleidelijk overal noordwestelijk, boven land is deze matig, aan zee af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Zoutwinning in Portugal (Foto: KlapMongeaul)
Zoutwinning in Portugal. Daar wordt het nog met de hand gedaan. (Foto:KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!