Antonov AN-26 neergestort in OekraÔne, 22 doden en aantal vermisten

Op Twitter worden veel filmpjes gepost van een  Antonov AN-26, een militair vliegtuig wat in Chuhuiv ( Oekraïne) zou zijn neergestort. Het zou om een trainingsvlucht gaan. Bij dit ongeluk zijn er 2 overlevenden, 22 personen zouden om het leven zijn gekomen. Volgens de berichtgeving zijn er nog enkele personen vermist. 

Update 22.00 uur

De Oekraïense autoriteiten hebben melding gemaakt van een crash van een Antonov An-26-type legertransportvliegtuig nabij Kharkiv op 25 september.  Volgens een functionaris kwamen op de avond van 25 september minstens 22 mensen om het leven, onder wie studenten van een militaire school, twee anderen personen raakten ernstig gewond bij deze crash nabij Kharkiv, in het oosten van Oekraïne. In totaal zouden er zeven bemanningsleden en 21 cadetten aan boord van het neergestorte vliegtuig zijn geweest.

'22 mensen stierven, zei vice-minister van Binnenlandse Zaken Anton Guerachtchenko tegen AFP. 'De zoektocht naar twee andere mensen gaat door', voegde hij eraan toe. Dit Antonov-26 transportvliegtuig stortte neer bij de landing, twee kilometer van de militaire luchthaven Chugouïv. Het vliegtuig vloog na de crash in brand en de brand kon een uur later gedoofd worden.

Eerdere tweets