Twee winnaars in World Superbikes Aragon, Van der Mark 4e en 6e

Het World Superbikes-kampioenschap heeft op Motorland Aragon in Spanje de tweede opeenvolgende raceweek aldaar achter de rug. Na de race van zaterdag stonden er zondag weer twee op het programma, wat twee verschillende winnaars opleverde.

Superpolerace
Jonathan Rea, Michael Ruben Rinaldi en Scott Redding vertrokken vanaf de eerste rij, met Michael van der Mark op plek twaalf. Rea behield de leiding bij de start, Redding passeerde Rinaldi, Toprak Razgatlioglu sloot aan en Redding schoof gelijk door naar de leiding.

De verschillen werden niet echt groot, maar harde gevechten om de voorste plekken waren er ook niet. Redding ging er met de winst en dus de poleposition voor race twee vandoor, voor Rea en Rinaldi, met Alvaro Bautista en Chaz Davies daar weer achter en Van der Mark op plek tien.

Race twee
De start van de race leverde 'gewoon' weer de leiding op voor Rea, voor Redding, Rinaldi, Bautista, Davies en Toprak Razgatlioglu, die snel ingehaald werd door Leon Haslam en Alex Lowes. Bautista schoof na zo'n vijf ronden onderuit, Redding, Rea en Rinaldi reden zich los van de rest.

Rinaldi nam de leiding over van Rea, terwijl Redding langzaam een gaatje moest laten. Van der Mark was ondertussen redelijk bezig en reed op plek zeven. Vier ronden voor het einde deed Rea een poging om de leiding over te nemen, wat heel even lukte, tot hij bijna van zijn Kawasaki stuiterde.

De Noord-Ierse wereldkampioen bleef knap overeind en sloot gelijk weer aan, kort daarna gevolgd door een succesvolle aanval. Voor Davies was het met een paar ronden te gaan klaar: de Welshman ging op zijn Ducati onderuit. Rea reed ondertussen toch overtuigend naar de winst, voor Rinaldi, Redding, Haslam, Lowes en Van der Mark.