De Roon ontkent dat Oranje-spelers Ten Cate als nieuwe bondscoach willen

Marten de Roon heeft zondag ontkend dat de spelers van het Nederlands elftal de voorkeur heeft voor Henk ten Cate als nieuwe bondscoach. De middenvelder van Oranje reageert daarmee op berichtgeving van VI en De Telegraaf.

Onder andere Kees Jansma meldde in een online talkshow van VI dat de spelersraad, bestaande uit aanvoerder Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Kevin Strootman en Ryan Babel, is gevraagd wie zij als opvolger van Ronald Koeman zouden willen. Uit dat gesprek zou naar voren zijn gekomen dat Oranje verder wil met de door Koeman ingeslagen koers en dat de Ten Cate de beste optie zou zijn. Volgens De Roon is dat niet waar.

"Natuurlijk hebben we het er wel over dat Koeman weg is. We praten over wat er aan de hand is, hoe we bezig zijn en hoe we verder willen, maar kloppen niet bij de directie aan met namen", zei de speler van Atalanta zondag bij de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Italië.

"De spelersraad heeft ontzettend goed contact met de directie, maar dat gaat over van alles. Er is altijd van alles gaande. Er wordt gesproken over hoe we bezig zijn en wat de spelers fijn vinden, maar niet wie daar bij hoort. Het zou raar zijn als wij dat gaan beslissen."

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges, die Ten Cate in het verleden als speler en trainer meemaakte bij Go Ahead Eagles, wilde op de persconferentie niet op de kwestie ingaan. "Mijn hoofd zat de afgelopen dagen vol met dingen die ik moest regelen. Laat de namen van kandidaten maar komen, dat is prima. Dat is het spel. Ik heb daar niks over te zeggen", zei hij.