Telstar wint op bezoek bij FC Eindhoven; Zevenklapper Cambuur bij MVV

Telstar heeft zaterdag zijn eerste overwinning geboekt in de Eerste Divisie. Onder het oog van assistent-trainer Edgar Davids gaf de uitclub tegen FC Eindhoven eerst een voorsprong weg, om er vervolgens alsnog met de winst vandoor te gaan. Het werd 2-3. 

Davids voegde zich in augustus als nieuwe assistent van trainer Andries Jonker bij Telstar, in Eindhoven zat hij voor het eerst op de bank naast de coach. Davids zal vooral op de bank zitten als de andere assistenttrainers Gertjan Tamerus en Anthony Correia met respectievelijk Koninklijke HFC en VV Katwijk op pad zijn. Beide assistenten zijn ook hoofdtrainers van de genoemde amateurploegen. 

De 74-voudig international zag Telstar na een half uur op voorsprong komen via topscorer Ilias Bronkhorst. De spits, voorheen rechtsback, prikte binnen voor alweer zijn derde goal dit seizoen. Na de rust was het snel gedaan met de voorsprong. Hugo Botermans scoorde direct na de aftrap van FC Eindhoven en talent Kaj de Rooij – die serieus in de belangstelling staat van diverse clubs – maakte er zeven minuten later zelfs 2-1 van.

Het slot van de wedstrijd was voor Shayne Pattynama. De 2-2 maakte hij uit een voorzet en twintig minuten voor tijd was het weer raak, na een bal op de lat viel uiteindelijk alsnog de 2-3 in het Jan Louwers Stadion. Telstar is voor minimaal twee uur koploper met vier punten uit twee duels. FC Eindhoven lijdt de eerste nederlaag van het seizoen, na de eerste 2-1 overwinning op Jong FC Utrecht.

Update 20.45 uur

SC Cambuur heeft zaterdag zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de Eerste Divisie met grote cijfers gewonnen. Het werd 1-7 op bezoek bij MVV. De eerste drie doelpunten van Cambuur tegen MVV vielen in een tijdsbestek van slechts acht minuten. Robin Maulun opende de score na negentien minuten uit een vrije trap, waarna Mees Hoedemakers en Robert Mühren met afstandsschoten ook het doel vonden.

Mühren was even later met een intikker ook goed voor de 0-4. Op slag van rust deed Joeri Schroijen wat terug voor MVV door een strafschop te benutten.

In de tweede helft werd het al snel 1-5 via een kopbal van Jamie Jacobs. Vervolgens kwam ook Jarchinio Antonio nog tweemaal tot scoren. Door de overwinning gaat Cambuur met zes punten uit twee duels voorlopig alleen aan kop. Later op de avond kan Roda JC zich naast de ploeg uit Leeuwarden voegen. Daarvoor moeten de Limburgers thuis winnen van TOP Oss.

Update 22.45 uur

Roda won zaterdagavond op eigen veld met 3-0 van TOP Oss. Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux waren in de eerste helft trefzeker namens de thuisploeg. 

In de tweede helft kwam de zege van Roda niet meer in gevaar, waardoor de club na twee duels op zes punten staat op het tweede niveau. De laatste keer dat Roda twee keer achter elkaar won in de KKD was in oktober 2019, toen Telstar en Helmond Sport achtereenvolgens werden verslagen.