FOK! Wat een weer: droog, maar saai

Goeiedag!

Het is weer even wennen om een vrijwel droge dag te hebben. De laatste weken wemelde het van de soms erg zware buien in ons land. Afgelopen weekend kwam ook het droge Limburg aan wat nattigheid. In Brabant en delen van Gelderland is het echter nog ontzettend droog. Plaatstelijk viel er daar de afgelopen maand maar 20 mm. Dit in tegenstelling tot grote delen van het westen en noorden. Ook het midden deed redelijk goed mee. Hier en daar viel meer dan 150 mm, tot 194 mm op Marken aan toe. Ook ik mag beslist niet klagen met bijna 160 mm. 

De zware buien zijn voorlopig even verdwenen. Vandaag was het al op veel plaatsen droog, morgen is dat niet anders. Stralend weer is het daarbij helaas niet. De bewolking overheerst en dat geeft toch een wat saai weerbeeld. Morgen verandert er ten opzichte van vandaag helemaal niets. Ook dan is het meest bewolkt. Misschien dat er her en der een gaatje voor de zon is, maar ik denk niet dat dat veel zal zijn.

Nu moet ik mijzelf even corrigeren. Toen ik dit typte was het nog bewolkt, maar uiteindelijk brak de zon er toch nog uitbundig door.

Ook is het vrij fris met maxima rond de 18 graden. De wind doet het ook rustig aan en weet geen vaste richting te kiezen, al lijkt er een lichte voorkeur voor het noorden te zijn. 

Donderdag gaat het weer regenen.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Dreigende luchten (Foto: Scherpschutter)
Er waren de laatste tijd veel dreigende luchten te zien. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.