Sevilla en Shakhtar Donetsk als laatste twee clubs naar halve finale Europa League

Sevilla heeft de halve finales van de Europa League bereikt. In Duitsland won het na een laat doelpunt van Lucas Ocampos met 1-0 van Wolverhampton Wanderers. Shakhtar Donetsk voegde zich eveneens bij de laatste vier in Duitsland, door FC Basel met 4-1 te verslaan.

Wolverhampton had na tien minuten op voorsprong moeten komen in Duisburg. Raúl Jiménez mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op de doorgebroken Adama Traoré. Alleen faalde de Mexicaan vanaf elf meter. De kansen in het vervolg van de wedstrijd waren schaars en pas vlak voor tijd viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Éver Banega kopte Lucas Ocampos fraai raak.

Voor een plek in de finale wacht Sevilla op 17 augustus een wedstrijd tegen Manchester United.

Bij Shakhtar Donetsk tegen FC Basel kwamen de Oekraïners al na anderhalve minuut op voorsprong via Júnior Moraes. Na iets meer dan twintig minuten te spelen kwam Shakhtar Donetsk op 2-0 na een afstandsschot van Taison, die van richting werd veranderd.

FC Basel mocht nog een beetje hoop houden, maar in de tweede helft zorgde Alan Patrick vanuit een strafschop voor een definitieve beslissing door een kwartier voor tijd vanuit een penalty de 3-0 op het scorebord te zetten. Dodô maakte in de slotfase de vierde treffer voor Shakhtar. Ricky van Wolfswinkel kwam iets meer dan een kwartier voor tijd in het veld bij Basel en redde met een intikker in blessuretijd de eer voor de Zwitserse club.

In de halve eindstrijd neemt Shakhtar het volgende week maandag in Düsseldorf op tegen Internazionale.