Van der Mark naar podium in superpolerace World Superbikes Jerez

Op het circuit van Jerez is de tweede racedag van de herstart van het World Superbikes-seizoen afgetrapt met de superpolerace; de korte zondagochtendrace waar een kleinere hoeveelheid punten te verdienen is én waar de startopstelling voor de tweede reguliere race bepaald wordt.

Met Scott Redding, Jonathan Rea en Tom Sykes op de voorste rij en Michael van der Mark op plek vier ging de superpolerace van start. Rea pakte wederom de leiding bij de start, Toprak Razgatlioglu volgde vanaf plek vijf, voor Redding en Van der Mark, die in tegenstelling tot zaterdag nu wel goed weg kwam.

Zo bleven de posities ook de halve race, tot Redding de aanval opende op Razgatlioglu. Op het moment dat de Brit zijn Ducati ernaast zette ging het fout: de Yamaha van Razgatlioglu gaf de geest, net als in Australië en net als een dag eerder bij teamgenoot Van der Mark.

Daar bleef het verder bij en dus pakte Rea de winst én poleposition voor de race van zondagmiddag, 14.00 uur. Redding finishte als tweede, Van der Mark mocht eveneens het podium betreden.