'Beeld' Melania Trump verbrand

Het zijn tijden waarin aanstootgevende beelden en dergelijken aan de lopende band aangevallen worden en dus was het slechts een kwestie van tijd: ook Melania Trump moet eraan geloven.

Vlakbij haar Sloveense geboortedorp Sevnica stond een houten beeld van Trump, voor zover we het een beeld kunnen noemen. Uit een boomstronk was met een kettingzaag een soort vrouwelijk figuur gezaagd. Een blauw likje verf erover et voila, Melania Trump.

Dat ding is onlangs dus in de hens gestoken, hoewel nog niet duidelijk is wie de omgeving bevrijd heeft van de constante gedachte aan Donald Trump's vrouw. Kunstenaar Brad Downey heeft het ding in elk geval laten verwijderen, maar wil in verband met een documentaire wel een interview met de dader(s).

De bedoeling van het beeld was uiteraard om mensen te laten denken: er moest een gesprek gestart worden over de anti-immigratiepresident die toevallig met een immigrante is getrouwd. In januari werd in Moravce al een houten beeld van Donald zelf in de hens gestoken.