Naughty Dog veroordeelt doodsbedreigingen naar aanleiding van The Last of Us 2

The Last of Us 2 heeft wat stof doen opwaaien qua verhaal en qua personages. Nu zijn er wat 'fans' niet zo blij met wat Naughty Dog gedaan heeft, dus moet er weer beledigen en doodsbedreigingen worden geuit op social media.

Een kleine maar luide groep gamers hebben creatief directeur Neil Druckman en stemactrice Laura Bailey bestookt met onder andere doodsbedreigingen, antisemitisme, vrouwenhaat en transfobie. "Ik hoop dat deze gamers de mentale hulp krijgen die ze zo duidelijk nodig hebben", zei Druckman op Twitter. "Helaas zijn dit nu de kosten van het maken van populair amusement dat conventies uitdaagt. Laura verdient dit allemaal niet."

Laura Bailey, die het personage van Abby heeft ingesproken, vindt het allemaal "een beetje overweldigend". "Hoewel we kritische discussies verwelkomen, veroordelen we elke vorm van intimidatie of bedreigingen die gericht zijn op ons team en cast", zei Naughty in een verklaring op Twitter. "Hun veiligheid is onze topprioriteit, maar we moeten allemaal samenwerken om dit soort gedrag uit te roeien en een constructief en medelevend gesprek te voeren."