NAC ontslaat trainer Hyballa

NAC Breda heeft vrijdag trainer Peter Hyballa ontslagen. De Duitser stond pas sinds begin februari aan het roer bij de Eerste Divisie-club en zat slechts zeven wedstrijden op de bank.

Volgens NAC is 'een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen' de reden voor het ontslag. De echte reden lijkt meer een verstoorde werkrelatie.

Vorige maand gaf Hyballa in een interview met BN/De Stem aan geen vertrouwen te hebben in technisch manager Tom van den Abbeele. “Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij [Van den Abbeele, red.] dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren.”

Onder Hyballa bleeft de club ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en versloeg in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker AZ.

Update 18.15 uur Ook technisch manager Van Abbeele weg
Inmiddels is ook technisch manager Tom van den Abbeele vertrokken. Volgens de club is het contract met de 41-jarige Belg in goed overleg ontbonden.