Bijleveld speldt Koninklijk gedecoreerden lintje op

In het hele land krijgen degenen die in april Koninklijk werden onderscheiden vandaag de versierselen uitgereikt. Bij Defensie gebeurde dat gisteren al. Minister Ank Bijlveld-Schouten speldde het eremetaal op bij 19 (oud)Defensiemedewerkers.

Onder hen Tim Ruijling, initiatiefnemer van de Sunset March, een eerbetoon aan de geallieerden. Bijleveld: “5 jaar lang maakten honderden veteranen in stilte 'De Oversteek' in Nijmegen. Jarenlang legde u uw ziel en zaligheid in dit project. Ik denk dat niemand vooraf ooit had kunnen bedenken hoe groots het zou worden. De mars die sober moest blijven, kreeg uiteindelijk de status van wereldallure. Zulke prachtige initiatieven beginnen vaak met het idee van een enkeling. Van u, in dit geval.”

Veteranen
Ook korporaal Carla de Vet was 1 van de decorandi. Bijleveld noemde haar inzet voor met name Indië-veteranen van grote waarde. Dat begon met de administratie van het 2e eskadron van het 2e regiment Huzaren van Boreel. Gaandeweg nam ze steeds meer taken op haar schouders rondom de organisatie van reünies. Ook hielp ze een officiële veteranenvereniging op te zetten. Dit om jong en oud bij het regiment betrokken te houden. “Met uw vriendelijkheid en inlevingsvermogen weet u iedere keer weer de juiste snaar te raken bij zowel oudere als jongere veteranen". De Vet zet zich daarnaast nog in voor tal van andere organisaties.

Afbeelding Defensie
Afbeelding Defensie