Meer details over Outriders

Square Enix heeft vandaag nieuwe informatie en gameplay-beelden onthuld van Outriders, de komende RPG-shooter van People Can Fly en Square Enix External Studios. De 'Journey and Structure'-video biedt een blik op de campaign, side-quests, je metgezellen en het reissysteem. Daarnaast onthult de video enkele nieuwe omgevingen en soorten vijanden.

Outriders moet groot worden, niet alleen wat betreft de uren gameplay die de game heeft te bieden, maar ook wat betreft de afstanden die je in de loop van het duistere sci-fi-verhaal overbrugt. De campaign voert je op een reis over Enoch, een woeste wereld waarin al het leven op mysterieuze wijze een hyper-evolutie is ondergaan om de mensheid van het planeetoppervlak te vegen. Je leeft niet alleen tussen de mensen en geheimen van een mensenkolonie maar reist vanaf daar ook naar de verre uithoeken van de planeet, inclusief jungles en woestijnen. Daarbij verwerf je nieuwe krachten en doe je ontdekkingen die alles zullen veranderen.

Emmy Award-winnaar en drievoudig BAFTA-genomineerde Inon Zur maakt de soundtrack van Outriders. "Als componist is het altijd buitengewoon spannend om betrokken te zijn bij het bouwen van nieuwe werelden en het vertellen van nieuwe verhalen, dus onthul ik met veel plezier dat ik de muziek heb gecomponeerd voor Outriders, de epische scifi-actiegame van People Can Fly en Square Enix. Het was bijzonder leuk om voor dit spectaculaire sci-fi avontuur zware orkestrale soundscapes te mengen met futuristische sounddesigns, en ik kan niet wachten om de muziek met jullie te delen", aldus Inon Zur.

"We vinden het geweldig dat Inon de soundtrack van de game heeft geschreven. Hij is een legende in de industrie, en ons hele team was al groot fan van zijn werk", aldus Bartek Kmita, creative director bij People Can Fly. "Hij heeft nauw met ons samengewerkt om een geluid te ontwikkelen dat past bij het verhaal en de wereld die we creëren. Met de zeer dynamische en krachtige nummers die hij voor ons componeerde, heeft hij de toon en het gevoel van de game enorm versterkt."

Outriders verschijnt tegen het einde van 2020 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One en pc.

De hele broadcast is hier te bekijken: