Vurige krachten in gameplay van Outriders getoond

Square Enix heeft nieuwe gameplay-beelden getoond van Outriders. De getoonde drop-in co-op ‘First City’-gameplay onthult de Pyromancer-krachten, hyper-geëvolueerde wezens, informatie over het World Tier-systeem, een blik op een nieuwe omgeving en meer.

De game wordt gemaakt door People Can Fly, de ontwikkelaars van Gears of War: Judgment en Bulletstorm, en Square Enix External Studios, de mensen achter Sleeping Dogs en Just Cause.

"We maken de game die we zelf altijd al wilden spelen. Het team van PCF bestaat geheel uit gamers, en we zijn dol op shooters. Shooters zitten in ons DNA en we maken ze al decennia. Tegelijkertijd zijn we ook gek op RPG’s", zegt Bartek Kmita, creative director van Outriders bij People Can Fly. "We hebben altijd verlangd naar een diepgaande RPG, met een episch verhaal en de flexibiliteit om vele interessante personages te bouwen, maar dan moest er ook een op skills gebaseerd, uitdagend en intens vechtsysteem in die RPG zitten. Toen we de kans kregen die game zelf te maken, was dat als een droom die werkelijkheid werd."

Outriders komt tegen het einde van 2020 uit op voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, de Xbox One en pc.