Gameplay van Outriders wordt deze week getoond

Square Enix kondigt vandaag aan dat ze donderdag 13 februari voor het eerst gameplay van Outriders laat zien. De game is een co-op RPG-shooter gemaakt door People Can Fly, de ontwikkelaars van Gears of War: Judgment en Bulletstorm, en Square Enix External Studios, de mensen achter Sleeping Dogs en Just Cause.

In Outriders probeert de mensheid te overleven in de loopgraven van Enoch. Je creëert je eigen Outrider om over een vijandige planeet te trekken. Je trekt vanuit de sloppenwijken van de First City door bossen, bergen en woestijnen, op zoek naar de bron van een mysterieus signaal. Dat doe je niet alleen met guns, maar ook met superkrachten en een snel groeiend arsenaal aan wapentuig en uitrusting.

De Outriders Reveal Stream wordt gepresenteerd door game director Bartek Kmita; hoofdschrijver Joshua Rubin en presentator Malik Forte. De stream begint op donderdag, 13 februari om 21:00 uur. Je kunt de stream hier bekijken: www.twitch.tv/squareenix.

"Het is zeer opwindend om eindelijk te kunnen onthullen waar we de afgelopen vier jaar aan hebben gewerkt", zegt Bartek Kmita, game director van People Can Fly. "Outriders is de eerste game waar we aan werkten nadat we Epic Games verlieten. We begonnen met een idee voor een game die we altijd al wilden maken, en dat is uitgegroeid tot het meest ambitieuze project ooit voor People Can Fly."

Outriders verschijnt in het najaar van 2020 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en Xbox One.