Gameplay en details van Outriders onthuld

Uitgever Square Enix en ontwikkelaar People Can Fly hebben de gameplayvideo en een set van '101' trailers voor hun nieuwe game Outriders uitgebracht.

Outriders is een RPG-shooter dat zich afspeelt in een sci-fi woestenij. Het spel is ontwikkeld door People Can Fly, de ontwikkelingsstudio die heeft gewerkt aan onder andere Bulletstorm, Gears of War en Fortnite. De game kan solo worden gespeeld of met maximaal twee andere spelers, maar op welke manier je ook wilt spelen, je krijgt een avontuur vol fantasierijke wapens, loot en flexibele karakterontwikkeling.

De aarde is verwoest en de overlevenden zijn naar de sterren gegaan om een nieuw thuis te vinden. De planeet Enoch ziet er veelbelovend uit, maar eerst moeten Outriders ervoor zorgen dat alles veilig is. Gelukkig lijkt alles goed op Henoch. De planeet is mooi, de plaatselijke fauna is passief, het lijkt een paradijs. Er zijn wel enkele vreemde meetwaarden die de Outriders willen onderzoeken voordat er groen licht voor landing wordt gegeven. Helaas, voordat ze kunnen, wordt het bevel om te landen door hogerhand toch gegeven. En dat is wanneer alles naar de hel gaat. 'The Anomaly' - een mysterieuze, ondefinieerbare energiestorm - daalt neer op de kolonisten. Veel gaan er dood, anderen veranderen en de storm maakt bijna al hun technologie onbruikbaar. In de chaos raak jij als Outrider gewond. In een poging je in leven te houden, word je in cryostase geduwd en bevroren.

Meer dan 30 jaar later word je wakker in een heel andere wereld. De eens zo mooie velden van Enoch zijn met bloed doordrenkte loopgraven geworden. De lucht brandt en er zijn opgehangen lichamen in de verwoeste velden. Ontdaan van hun technologie en middelen, is de mensheid wreed geworden om te overleven. Maar Enoch is niet het enige dat is veranderd, jij ook. Gewapend met een pistool en mysterieuze nieuwe krachten trek je de donkere, woeste wereld in om te ontdekken wat er met jou en de mensheid is gebeurd. De Outriders-campagne neemt je mee door meerdere gebieden. Elk gebied heeft een centrale hub die missies, geheimen en meer biedt. 

Outriders heeft veel RPG-elementen. Je levelt, je past je vaardigheden aan, je vindt loot om je wapens en uitrusting te upgraden, je praat met NPC's om meer over de wereld te leren en missies te krijgen. Door keuze van skills kunnen bijvoorbeeld twee Pyromancers heel anders spelen.

Tot nu toe zijn er drie klassen onthuld: de Pyromancer, de Trickster en de Devastator:

  • De Pyromancer: gebruikt vuur en vlammen om vijanden te vernietigen en het slagveld te beheersen
  • De Trickster: een snelle, manoeuvreerbare klasse die snelheid- en tijdmanipulatie gebruikt om vijanden te verslaan
  • De Devastator: een krachtige klasse. Van zwaartekrachtmanipulatie tot ondoordringbare bepantsering, het draait allemaal om dichtbij doelen komen, zodat je maximale damage kunt aanrichten.

Elke klasse heeft sterke en zwakke punten, en een andere manier van genezen. Deze punten bepalen hoe je het spel speelt. De Pyromancer geneest bijvoorbeeld wanneer hij of zij iets in brand steekt, terwijl de Devastator en Trickster profiteren van close-up kills.

Outriders komt eind dit jaar uit voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

Gameplay

World & Story

Classes & Power

RPG Depth & Customization