Gijp klaar met Genee: 'Dit komt niet meer goed'

Rene van der Gijp is helemaal klaar met collega Wilfred Genee. Net als Johan Derksen is hij woest op de presentator na zijn rol in de tv-uitzending van Veronica Inside van maandag. Daarin werden uitlatingen van Derksen onder de loep genomen en Genee bleek onverwacht een andere invulling van het programma te hebben georganiseerd.

"We wisten allebei niet dat hij ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten", aldus de altijd goedlachse Van der Gijp. Zowel hij als Derksen waren blijkbaar niet volledig op de hoogte van de toon die Genee in de uitzending wilde opzetten.

Lees hier de laatste FOK!-Veronica Inside artikelen

"Dan gaat Genee in een uitzending die op dit moment cruciaal is voor Johan hem openlijk afvallen", zegt hij bij RTL Boulevard. "Hoe slecht kan je zijn? Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje. Johan was na afloop na 10 seconden weg, ik na 20 seconden.”

Volgens Van der Gijp wist Genee na afloop dat hij misgeschoten had met dit format. "Maar dat wist hij zelf ook al na de uitzending, hoorde ik van iedereen. Hij heeft er voor gekozen."

In ieder geval is het vertrouwen van Van der Gijp in Genee flink geschaad. "Je bent zo op je hoede nu. Dat wordt een totaal ander soort programma. En als Johan dan ook nog met een zak aardappels van 4 kilo naar Hilversum toe rijdt, dan moet je gewoon zeggen: jongens dit heeft geen zin meer. Wij hebben hem nu duidelijk gemaakt dat we absoluut klaar met hem zijn en dat het wat ons betreft gewoon de laatste uitzending was gisteren. Nee daar kan je van overtuigd zijn. Dit komt niet meer goed."

Problemen met het doorlopend contract verwacht Van der Gijp niet. Hij gaat er vanuit dat zenderbaas John de Mol geen programma wil maken met niet-gemotiveerde sterren.

Toch laat Gijp de presentator nog niet volledig vallen. "Hij moet het goed uitleggen." Wat dat betreft heeft Gijp een maatje in Derksen die hem een berichtje stuurde. "Ik zei hier sta ik 100% achter, als jij stopt, dan stop ik ook."