Liverpool komt niet verder dan gelijkspel tegen stadsgenoot

Liverpool heeft bij de hervatting van de Engelse competitie meteen punten laten liggen. In een zeer teleurstellende Merseyside-derby in Goodison Park werd het 0-0 tegen Everton.

Met het teleurstellende gelijkspel kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog goed weg ook. Tom Davies schoot in de slotfase namens Everton op de paal. Daarna moest doelman Alisson Becker van Liverpool nog een keer redding brengen om één punt over te houden aan het duel met Everton.

Voor Liverpool was het pas het derde puntenverlies van het seizoen. Het komt in de stand nu op 83 punten: dat zijn er 23 meer dan Manchester City, dat maandag in actie komt.

Chelsea
Chelsea wist de eerste wedstrijd wel te winnen en doet daarmee goede zaken voor een Champions League-ticket. Na een uur spelen keek Chelsea nog tegen een achterstand aan tegen Aston Villa, maar binnen twee minuten draaide de Londenaren de wedstrijd binnen twee minuten om. Christian Pulisic en Olivier Giroud waren de doelpuntenmaker voor Chelsea.

Door de winst heeft Chelsea ze nu vijf punten voorsprong op de nummer vijf Manchester United. Wolverhampton heeft het zelfde aantal punten als Manchester United.