Atlético Madrid naar derde plaats na magere winst tegen Real Valladolid

Atlético Madrid heeft optimaal geprofiteerd van puntenverlies bij concurrenten Sevilla en Getafe. De ploeg van coach Diego Simeone won in het Wanda Metropolitano met 1-0 van Real Valladolid. Doordat Sevilla vrijdag gelijkspeelde tegen Barcelona stijgt Atlético Madrid naar de derde plaats.

Atlético Madrid won woensdag overtuigend met 0-5 bij Osasuna, maar in Madrid was het lang wachten op het openingsdoelpunt. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kopte invaller Vitolo raak op aangeven van Diego Costa.

Getafe ziet de vierde plaats, en daarmee deelname aan de Champions League, steeds verder uit zicht raken. De nummer vijf van Spanje kwam niet verder dan 1-1 tegen Eibar, waardoor het gat naar de nummer vier nu is opgelopen tot vier punten. Sinds de hervatting van de competitie heeft Getafe nog niet weten te winnen.

Real Madrid komt zondagavond in actie tegen Real Sociedad. Bij winst nemen de Madrilenen op basis van onderling resultaat de koppositie over van FC Barcelona.Real Sociedad kan op hun beurt naar de vijfde plaats.