Kingdoms of Amalur remaster gelekt

Kingdoms of Amalur: Reckoning krijgt een remaster. De aankondiging voor een remaster van de actie-RPG lijkt slechts een formaliteit nadat een game genaamd Kingdoms of Amalur: Re-reckoning op de Microsoft Store werd gezet, met 18 augustus dit jaar als releasedatum.

Kingdoms of Amalur: Reckoning kwam uit in 2012 en is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse fictieschrijver R.A. Salvatore. De Microsoft Store vermeldt dat de game alleen te koop is voor Xbox One, maar een versie voor PlayStation 4 en PC lijkt een gegeven. Kingdoms of Amalur: Re-reckoning bevat in ieder geval opgepoetste graphics en aangepaste gameplay, en ook zit alle DLC van de vorige game inbegrepen in de remastered-versie.

38 Studios, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de game, ging in 2012 failliet: THQ Nordic kocht de rechten voor de game in 2018. Kingdoms of Amalur: Reckoning zou oorspronkelijk een MMORPG worden voor het genre werd omgezet naar een hack-and-slash RPG. Als gevolg daarvan werd de wereld door veel critici als leeg ervaren, dus verbeterde gameplay klinkt veelbelovend. 

KoARR