UFC-kampioen pakt Antifa-jeugd aan

Iedereen kent ongetwijfeld wel de extreemlinkse actiegroep Antifa, doorgaans een stelletje ongewassen snotneuzen die vooral met agressie en geweld proberen anti-fascistisch te zijn. Ze zijn vooral herkenbaar aan hun zwarte kleding met uiteraard, en vaak ook wel terecht, gezichtsbedekkende kleding en misschien wat gekleurd hoofd- en okselhaar.

In de Verenigde Staten schijnen ze inmiddels weer aardig actief te zijn nu er door het hele land demonstraties tegen het politiegeweld in de stad Minneapolis gaande zijn naar aanleiding van de dood van George Floyd. Vele aanwezigen van die demonstraties, die vaak uitmonden in rellen, zien Antifa-achtige organisaties rondlopen die het plunderen en ophitsen vaak beginnen.

Lees ook: Trump wil AntiFa als terroristische organisatie bestempelen

Zo ook in Los Angeles, waar de Antifa-kindjes driftig met de spuitbussen bezig waren om populaire anti-fascistische slogans als 'ACAB' (All Cops Are Bastards) of 'Pigs' (varken: scheldnaam voor agenten) op publiek en privaat eigendom te spuiten. Respect voor andermans eigendom hebben de extreemlinksen doorgaans niet zo erg.

In Los Angeles woont echter Jon Jones, MMA-kampioen in de lichtzwaargewichtsklasse bij de UFC. En Jones was op patrouille. Hij betrapte een stelletje gemaskerde boefjes en 'vriendelijk' vroeg hij dan ook of ze hun spuitbussen bij hem in wilde leveren. Luisteren naar autoriteit, zoals anti-fascisten zijn, doen ze natuurlijk niet, dus ze sloegen Jones dan ook met een grote groep gemaskerde boefjes in elkaar.

Dankbaar dat ze niet met een pak slaag naar hun moeder gestuurd werden, leverden de jongetjes hun spuitbussen in.

Gelukkig staan meerdere mensen op tegen dit soort Antifa-tuig. In Washington D.C. werd een in zwart gekleedde ophitser door demonstranten tegen de grond gewerkt en overgedragen aan de politie.

In andere delen van de VS delen leden van Antifa bakstenen uit aan rellende zwarten en rijden daarna stilletjes weg. Gelukkig hadden ze niet op deze heldhaftige dame gerekend.

Waar komen die bakstenen toch vandaan?