FOK! Wat een weer: zonnige hemelvaartsdag

Flinke perioden met zon. Er is soms wat sluierbewolking aanwezig waar de zon gemakkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. In het zuidwesten is er aan het einde van de middag en in de avond kleine kans op een (onweers)bui met windstoten, elders blijft het vrijwel zeker droog. Het wordt (zomers) warm met maxima van 22°C in het noorden tot plaatselijk 28°C in het zuiden. De zwakke wind komt een groot deel van de dag uit zuidelijke richtingen, maar wordt later veranderlijk. Langs de kust gaat de wind in de middag vanaf zee waaien.

Komende nacht is het eerst vrij helder, later neemt de bewolking van het westen uit toe. Het blijft nog wel droog. De wind wordt zuid tot zuidwest en is matig van kracht. Het koelt niet verder af dan 16°C.

Vrijdagochtend is het overwegend bewolkt met in de noordelijke helft van het land kans op lichte regen. In de middag is er overal plaatselijk kans op een bui. De neerslaghoeveelheden zullen niet groot zijn. Aan het einde van de middag en 's avonds klaart het van het westen uit op en blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het zuidoosten. In de middag steekt er boven land een matige, langs de kust een krachtige, zuidwestenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag gevoelig af. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie bloemen in Vijfhuizen (Foto: Charged)
Mooie bloemen in Vijfhuizen (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.