Groen licht voor GP van BelgiŽ

De Grand Prix van België kan op de geplande datum gehouden worden, in elk geval wat de lokale politiek betreft. De Waalse autoriteiten rondom Spa-Francorchamps hebben toegestemd met de race op de geplande datum van 30 augustus, wel zonder publiek.

Om de race daadwerkelijk plaats te laten vinden moet er nog wel een akkoord bereikt worden met Formula 1-organisator FOM. Er ligt al een basisakkoord tussen Spa en FOM, naar verluidt is het dan ook slechts een kwestie van tijd voor de partijen de race bevestigen.

Voorlopig lijkt het erop dat we op 5 juli weer naar de F1 kunnen kijken en wel op de Red Bull Ring, mits dat natuurlijk allemaal door kan gaan. Een week later moet er dan een tweede race in Oostenrijk volgen, niet veel later gevolgd door twee races in Silverstone - daar is al een akkoord voor, maar ook daar geldt natuurlijk dat het nog afhankelijk is van beslissingen van de daadwerkelijke autoriteiten.

Ondertussen bestaat er ook een kans dat het circus dit jaar alsnog naar Duitsland gaat, mogelijk zelfs twee keer: er wordt gesproken over een dubbele race op de Hockenheimring.