Oproep: Bezoek eenzame aal op facetime

In Tokyo heeft een zeeaquarium een opmerkelijke oproep gedaan. Vanwege de Coronalockdown heeft het Sumida Aquarium vrijwilligers opgeroepen via Apple's facetime contact te maken met de gevlekte buisalen van het park. Vanwege het gebrek aan bezoekers beginnen de beestjes schuw te worden.

Als de verzorgers nu aan komen begraven de diertjes zichzelf in het zand. Dat is een probleem omdat de verzorgers nu niet makkelijk kunnen zien of de alen gezond zijn of iets mankeren.

De komende dagen zullen er dan ook iPads worden neergezet bij het aquarium waarin de alen zich bevinden en mensen vanover de hele wereld kunnen de alen helpen weer aan mensen te wennen.

Je hebt hiervoor wel een Apple iPhone of iPad nodig. Tussen 3 uur en 7 uur 's morgens kun je de komende dagen dan een videocall starten met een van de volgende adressen: helpchin001@gmail.com, helpchin002@gmail.com, helpchin003@gmail.com, helpchin004@gmail.com, helpchin005@gmail.com.

Bellers wordt gevraagd te zwaaien, bewegen en praten, maar vooral niet te schreeuwen tegen de alen. Verder verzoek is niet langer dan 5 minuten te bellen.

Gevlekte buisaal (© Hans Hillewaert, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5618198) (Foto: Hans Hillewaert, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5618198)
Gevlekte buisaal (Foto: ©Hans Hillewaert, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5618198)