FOK! Wat een weer: buien

Het is half tot zwaar bewolkt. In de ochtend komen er met name in het westen en noorden enkele buien voor, in de middag trekken deze verder het land in waarbij ook de kans op onweer, hagel en windstoten toeneemt. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig.

In de nacht naar zaterdag blijven er buien van west naar oost overtrekken. De kans op onweer is dan vrij klein. De temperatuur daalt landinwaarts naar circa 7°C, aan zee blijft het een graad of 10. De west- tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdagochtend leven de buien tijdelijk op en neemt ook de kans op onweer toe. In de loop van de middag trekken de buien naar het oosten weg, wordt het overwegend droog en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Met een vrij krachtige, aan zee krachtige westenwind, blijft de middagtemperatuur op een graad of 13-14 steken. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dodewaard (Foto: Charged)
De natuur in bloei nabij Dodewaard. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.