Embargo Valorant opgeheven, volgende week gesloten bŤta

Vandaag is officieel het embargo opgeheven op Valorant, de nieuwe team-based shooter van League Of Legends-ontwikkelaar Riot Games. Op moment van schrijven wordt de game volop gestreamd op Twitch, en is met een miljoen viewers momenteel de meest bekeken game op het streamingplatform.

Valorant is héél simpel gezegd een mix van Counter-Strike: Global Offensive en Overwatch. Twee teams van vijf spelers gaan de strijd met elkaar aan waarbij iedere speler de rol van een specifieke 'agent' aanneemt die zijn of haar eigen unieke vaardigheden in huis heeft. Er is sprake van een economiesysteem waarin spelers wapens en utilities kunnen kopen.

In de standaard game-modus moet het aanvallende team een bom plaatsen genaamd The Spike, en moet de tegenpartij dit zien te voorkomen of een reeds geplante bom ontmantelen. Er zijn momenteel 10 speelbare agents beschikbaar in Valorant. De game bevat in-game aankopen in de vorm van cosmetische goedjes, maar heeft geen lootboxes. De game promoot verder een tickrate van 128 om een soepele gameplay te kunnen garanderen. Bekijk hieronder wat gameplay van YouTuber Arekkz voor een indruk van Valorant. De game komt naar verwachting in de zomer van dit jaar uit, uitsluitend voor PC. Volgende week volgt er een gesloten bèta.