Wonder Woman 1984 verschuift naar augustus

Het zal nog wel een tijdje door blijven gaan: het verschuiven van bioscoopreleases. Door de aanhoudende "shelter in place"-maatregelen in grote delen van de wereld blijven bioscopen gesloten zonder duidelijk vooruitzicht over heropening. En als bioscopen niet draaien heeft het geen zin om nieuwe films uit te brengen. Gisteren werd bekend dat Warner Bros. weer een aantal films heeft uitgesteld, waaronder hun zomerblockbuster Wonder Woman 1984.

De film, een vervolg op Wonder Woman uit 2017 en een prequel voor Justice League uit hetzelfde jaar, stond gepland voor begin juni, maar komt nu pas (in Nederland) uit op 13 augustus. De makers, waaronder regisseur Patty Jenkins en actrice Gal Gadot, meldden dit het eerst, via social media:

Andere films van Warner Bros., zoals de musical In The Heights met musicalster Lin-Manuel Miranda en de animatiefilm Scoob!, zijn ook uitgesteld, maar hebben nog geen nieuwe datum gekregen. Waarschijnlijk wordt gewacht met definitieve data tot er meer duidelijkheid is over de duur van de crisis.